Ponudba sinter-sintranje O podjetju Kontakt-lokacija Galerija fotografij Pošlji e-mail
sinter in sintranje
ponudba vzdrževanja strojne opreme
  Sintran izdelek proizvedemo tako, da ga oblikujemo (stisnemo) iz prahu različnih vrst kovin, zlitin, nekovin in ga nato sintramo v primerni atmosferi in pri primerni temperaturi.

Sintranje je postopek izdelave končnega izdelka iz kovinskega prahu. Kovinski prah sestavljajo drobna zrnca (velikosti 50 µm) kovin ...
 
 

V podjetju OKL se že vrsto let ukvarjamo z izdelavo vseh vrst orodij (orodja za sinter, kovanje, brizganje pastike, preoblikovanje,..) z izdelavo prototipnih izdelkov ter z izdelavo različnih naprav in strojnih delov.

Ponujamo vam kakovost proizvodov, dobavljenih v dogovorjenem roku ...

 
 

V kolikor želite nemoteno delovanj vaše proizvodne linije je podjetje OKL pravi naslov za to. V podjetju se že vrsto let ukvarjamo z izdelavo najrazličnejših nadomestnih (izrabljenih, polomljenih) delov za stroje.

Izdelujemo tudi bakrene pletenice za različne elektro kontakte ...

 
 
 
HITER KONTAKT
OKL d.o.o.
Slomškova ulica 6, 3214 Zreče
E-mail:
okl.sinter@gmail.com
Tel./gsm:
031-341-054
 
STATISTIKA
Števec obiskov:
650846
Datum:
22.7.2024
Ura:
1:26:29
 
 
 
SINTER-SINTRANJE

Sintran izdelek proizvedemo tako, da ga oblikujemo (stisnemo) iz prahu različnih vrst kovin, zlitin, nekovin in ga nato sintramo v primerni atmosferi in pri primerni temperaturi. Sintranje je postopek izdelave končnega izdelka iz kovinskega prahu. Kovinski prah sestavljajo drobna zrnca (velikosti 50 µm) kovin, zlitin in nekovin.

Bistvena prednost tega izdelovalnega postopka je v tem, da lahko izdelamo izdelke takšnih oblik, ki jih s konvencionalnimi postopki veliko težje izdelamo ali pa jih sploh ne moremo.

Prednost sintranih izdelkov je tudi zelo dobra izkoriščenost materiala, velika merska natančnost in kakovost površine, majhna masa ter nepotrebna nadaljnja mehanska obdelava z odvzemanjem materiala.

DEFINICIJA SINTRANJA

ISO definicija za sintranje: "Toplotna obdelava prahu ali stisnjenca na temperaturi pod tališčem glavne sestavine, z namenom povečanja njegove trdnosti s povezovanjem delcev."

Med sintranjem poteka difuzija, s katero se zvarjena mesta, nastala pri stiskanju, povečujejo, poroznost pa izginja, dokler v celoti ne izgine. Sledita lahko rekristalizacija in rast zrn, preostale pore pa postanejo zaokrožene in celotna poroznost se začne zmanjševati.

Pri sintranju je potrebno nadzirati atmosfero, temperaturo in dolžino segrevanja.

OPIS POSTOPKA SINTRANJA

Sintran izdelek proizvedemo tako, da ga oblikujemo (stisnemo) iz prahu različnih vrst kovin, zlitin, nekovin in ga nato sintramo v primerni atmosferi in pri primerni temperaturi. Sintranje je postopek izdelave končnega izdelka iz kovinskega prahu. Kovinski prah sestavljajo drobna zrnca (velikosti 50 µm) kovin, zlitin in nekovin.

Bistvena prednost tega izdelovalnega postopka je v tem, da lahko izdelamo izdelke takšnih oblik, ki jih s konvencionalnimi postopki veliko težje izdelamo ali pa jih sploh ne moremo. Prednost sintranih izdelkov je tudi zelo dobra izkoriščenost materiala, velika merska natančnost in kakovost površine, majhna masa ter nepotrebna nadaljnja mehanska obdelava z odvzemanjem materiala.

Izdelava delov iz prahov vključuje dve glavni komponenti:
 • stiskanje prahov - pri tem nastane surovi stisnjenec (zelenec), ki ima zadostno trdnost, da ga lahko dvigujemo prenašamo.
 • segrevanje - navadno v varovalni atmosferi, na temperaturo pod tališčem glavne sestavine. Pri tem se posamezni delci združijo in zavarijo ter s tem pridobijo zadostno trdnost za uporabo. Ta del izdelave, ko material segrevamo, imenujemo sintranje.

Sintran izdelek je še vedno porozen, zaradi česar je njegova trdnost v vsakem primeru manjša od trdnosti ustreznega kompaktnega gradiva. Če pa želimo trdnost povečati, sintran izdelek ponovno stiskamo ali pa izvedemo infiltriranje, to pomeni, da na stiskanec položimo ploščico iz lažje taljive kovine, ki pri temperaturi sintranja steče in zapolni pore.

Uporaba postopkov sintranja
UPORABA POSTOPKOV SINTRANJA

Nekatere osnovne skupine gradiv, ki jih izdelujemo s sintranjem, so:
 • Gradiva, ki imajo zelo majhen koeficient drsnega trenja (uporabljamo za ležaje),
 • gradiva, ki imajo velik koeficient drsnega trenja (uporabljamo za zavorne ploščice),
 • gradiva za elektrotehniko (mehki in trdi magnetni materiali, električni kontakti),
 • filtri za filtriranje tekočin in plinov, dušenje plamena in zvoka,
 • gradiva, primerna za delo pri visokih temperaturah (rezalne ploščice).

Prednosti postopka izdelave s sintranjem pred drugimi postopki so:
 • natančnost mer in visoka kakovost površine,
 • izdelki so izdelani na končno mero, navadno ni potrebna dodelava,
 • možnost izdelave zahtevnih oblik v ozkih tolerancah,
 • omogoča nadzor nad poroznostjo (filtri, samomazalni deli,…)
 • dobre drsne lastnosti in velika odpornost na obrabo,
 • ni odpadnega materiala (dober izkoristek materiala do 97%)
 • manjša poraba energije.

 

PONUDBA  -|-  O PODJETJU  -|-  KONTAKT-LOKACIJA  -|-  GALERIJA FOTOGRAFIJ  -|-  E-POŠTA

©2009 www.sinter-okl.com [OKL d.o.o.] | Vse pravice pridržane - kopiranje vsebine spletne strani ni dovoljeno brez privolitve lastnika.